• Puffadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jo napot kivánok!28 éves nő vagyok!egy ideje sokszor érzem puffadást a gyomrom tájékán!teltségérzetet!mitől lehet ez?a szokásos sulyomnál kb 10kg-mal több vagyok szülés ota!ez is közre játszhat?köszönettel:Sylke

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A felhasi puffadást sok tényező előidézheti. A leggyakoribb, a fokozott levegőnyelés étkezés, ivás, beszéd közben. Lehetséges epekövesség is (ez is gyakori szülést követően), emellett gyomorhurut, fekélybetegség is állhat a hátterében, bár e két utóbbi felhasi fájdalommal is jár. Javaslom, fogyasszon több folyadékot és étkezési rostot, illetve
        mozogjon többet. A probiotikumok kúraszerű alkalmazása is segíthet a panasz megszüntetésében.

        Üdvözlettel:  Dr. Plósz János  gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-25 08:51:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: