• Epeműtét utáni zsíros ételek fogyasztása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy normális-e az, hogy epeműtét után négy hónappal már a zsíros ételek fogyasztása sem okoz problémát? Lehet-e "büntetlenül" ilyen ételeket továbbra is fogyasztani, ha emésztésük nem jelent gondot? A paradicsom, uborka és a nyers hagyma még mindig panaszokat okoz. Mellőzésükön kívül van-e valami lehetőség a panaszok csökkentésére? Tisztelettel: Balázs

        WEBBeteg szakértő válasza a epeműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az teljes egészében normális, hogy bizonyos mennyiségű zsíros étel fogyasztása nem okoz panaszokat, de ha túllépi azt a mennyiséget, amelyet a folyamatosan elválasztott epe képes emulgeálni, hasmenés, hasi görcsök jelentkezhetnek. A panaszokat okozó ételeket kis mennyiségeben lehet próbálgatni, esetleg Mezym forte tabletta szedése segíthet az emésztésben.

        Üdvözlettel:Dr. Plósz János gastroenterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-08-22 21:00:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 11:52

        Tudjon meg többet: epeműtét
      • Kérdések és válaszok a témakörben: