• Vakbél műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. cím Vakbél műtét után az átvágott hasizomszövet újra össze fog kapcsolódni? Mennyi idő után terhelhető, illetve mikor érheti trauma a hasfalat (ütés rúgás, küzdősport). Valamint, egy ilyen műtét után hány nap betegszabadságot szoktak adni? A műtét napjától számított 21 nap nem kevés? Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a vakbélműtét témában

        Kedves Kérdező!
         
        Válaszomat alapvetően az határozza meg, hogy milyen típusú műtéten esett át. A leggyakoribb, mikor a jobb alhasban van a metszés. Ilyenkor izomzat nem kerül áttvágásr, csak széttoljuk műtét alatt. Otthonában a hétköznapi aktivitást nyugodtan végezheti, nem kell figyelnie rá. Terhelést csak 4 hét után fokozatosan szabad elkezdeni. Amennyiben fájdalmas lassítani kell a terheléssel. A 21 nap betegszabadság elég kell, hogy legyen szövődménymentes esetben. A küzdősportot 4 hét után kezdje el, de ne teljes aktivitással. Amennyiben más típusú műtét történt önnél, kérem írja le, hogy hol van a metszés.

        Üdvözlettel:

         Dr. Boros Miklós sebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-24 16:15:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: