• Gyomorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr az a problémám hogy elég gyakran van hasmenésem ami úgy kezdődik hogy pontokban fáj a gyomrom/hasam ezek a köldököm környékén a bordáim alatt kétoldalt és egész lent a medencecsontomnál jelentkeznek ezután elkezd görcsölni és nagyon fáj! evés után teltségérzetem és néha hányingerem van! és van olyan is hogy mikor reggel felkelek az egész gyomrom fáj és enni sem bírok csak mikor már nagyon megéhezek! A kérdésem az lenne hogy ez mitől lehet? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Panaszai alapján az irritábilis bél szindrómától a krónikus gyulladásos bélbetegségig bármilyen betegsége lehet. Előbbi esetében nem találunk szervi eltérést, valószínűleg a bél beidegzése illetve motilitása válik kórossá, míg az utóbbi egy egész életen át tartó aktív periódusokkal- nyugalmi időszakok váltakozásával járó bélgyulladás. Fontos tudnunk azt, hogy testsúlya csökkent-e, vannak-e éjszaka panaszok, láz, hányás volt-e, Vérzésre utaló jelet észlelt-e? Naponta hányszor jelentkezik a hasmenés? Mindenképp javasolt első körben egy labor és hasi UH vizsgálat, ha a fenti riasztó tünetek közül valamelyik jelen van, akár további vizsgálatok is.

        Üdvözlettel:  Dr. Plósz János  gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-18 08:46:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 09:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: