• Köldöktől 2 cm nyomásra jelentkező érzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr. Már jó ideje panaszom van az említett területen. Ha hanyatt fekszem, a köldökömtől 2,3 újnyi távolságra a jobb lábam felé, ha megnyomogatom , mögötte érzékenységet tapasztalok, nevezhetjük nagyon gyenge fájdalomnak. Olyan, mintha eleven lenne sebes vagy nem is tudom hogy fogalmazzam meg - érzés nyomásnál. De érdekes mód másik oldalt nincs ez a panasz...ha ott nyomogatom. Egyéb ponton nem érzek érzékenységet. Ez már elég régótta fent áll nálam, vérképem jó, hasi ultrahangon voltam szintén rendben. Van hogy sokszor diszkomfort érzetem van a hasamban, valahol ott lent. És a székletem olyankor hig. Rossz közérzet társul hozzá. Görcsölni nem szokott, gyomorsav nem jön vissza... Leírtak alapján mi lehet a gond? érdemes lenne gyomortükrözésre mennem? Vagy egyéb vizsgálat? Előre köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Gyomortükrözésben kevésbé gondolkodnék, de egy hasi ultrahang mindenképpen indokolt lenne, valamint laborvizsgálat is. Ha a panasz fokozódna, vagy egyéb tünet társulna mellé (fogyás, véres széklet), akkor vastagbéltükrözés is indokolt lehet (Crohn betegség kizárására vagy diagnosztizálására).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. február 08., 19:37; Megválaszolva: 2018. február 08., 19:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: