• Hasi fájdalom a köldöktől jobbra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 18 éves fiú vagyok, és a hasam jobb oldalán évek óta fájdalmat érzek, amely időnként a herébe és az ágyékba sugárzik ki. A mindennapjaimat nem igazán befolyásolja, ugyanis csak egy nagyon egyhe, tompa érzésként jelenkezik a köldökömtől kissé jobbra fent, körülbelül ahol a vakbél van és nem állandóan, van, hogy hónapokig nem érzem. Stresszesebb időszakokban gyakrabban jön elő. Ha megfeszítem a hasfalam és a kérdéses területet megnyomom akkor fáj, ellazított állapotban nyomásra teljesen érzéketlen. Kérdésem, hogy utalhat-e komolyabb betegségre, érdemes-e ezzel orvoshoz fordulnom, nem szeretném, ha a jövőben a fájdalom esetleg erősödne, vagy valamilyen gondot okozna. Előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Javasolnám, hogy panaszával elsőként keresse fel háziorvosát, aki vizsgálatot követően hasi ultrahang vizsgálatot kezdeményezhet, esetleg további sebészeti vizsgálatot is javasolhat. Lehet, hogy panaszát csak izomfeszülés okozza, de állhat a háttérben többek között sérv is.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. szeptember 13., 21:18; Megválaszolva: 2017. szeptember 19., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr, Pontosan egy hete sajnos "kibújt" a külső aranyerem. Eléggé fájdalmas csomó alakult ki. Korábban is volt, de most kicsivel nagyobb (borsószemnyi). Elkezdtem a szokásos kezelést, kúp + kenőcs (Reparon, Sperti, körömvirág...
        Jó napot kedves Doktor úr/nő! Azt szeretném tudni, hogy normális e a formált, megfelelő mennyiségű és állagú székletet bevont, vékony nyálka réteg,ami szinte víztiszta szerű. Ezáltal a székletem nem matt, hanem kissé fénylik. Naponta 3...