• Túlzott fehérje por

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! Nem tudom , hogy jó helyre írok, egy kérdésem lenne. Egy kis előzményt leírnék, a súlyomhoz képest (65 ről 50-ig fogytam, )igen csak több fehérje port használtam (fehérje dús szilárd étel mellé, minimális ch ...) ,szinte csak azg néztem, hogy ch-t szinte ne tartalmazzon az étel. Kvázi szinte minden étkezésemben szerepelt a fehérje por ,( kb 1,5 évig ) stabilan. Sajnos közben voltak , vannak egesszségügyi problémáim, de nem derült ki semmi, ( szervi gondok nincsenek )ezek emésztési gondok, étvágytalanság, fogyás, székletelváltozás, fényes , nyálka szokott bennne lenni, nyákos! Szokott lenne néha szúrkálások.Nem vagyok laktóz, glutén,tej érzékeny, semmi érzékenységem nincs.Gyomortükrözésem is volt régebben akkor helicobaktérium volt azt már ki kezelték ( kb 1 éve). Lehetséges az ,hogy a túlzásba vitt fehérje fogyasztás felborította a bélnyálkahártyát+ bélflórát? Protein fogyasztása előtt ilyen gondjaim nem voltak, rendben volt az emésztésem. Köszönöm válaszukat.

        Dr. Plósz János válasza a nyákos széklet témában

        Igen, lehetséges. A normál bélműködéshez és bélflórához szükséges a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás, illetve megfelelő mennyiségű rost bevitele. A túlzott mennyiségű fehérje nem feltétlenül szívódik fel a vékonybélben, a vastagbélbe továbbkerülve a bakteriális emésztése okozhat panaszokat.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. augusztus 25., 20:13; Megválaszolva: 2017. augusztus 27., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: