• Tükrözés utáni fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Tanácsot szeretnék kérni meddig normális ez a dolog. Hétfőn volt egy altatásban történő vastagbél tükrözésem. Az altatás után felkeltem nem éreztem semmihelyen gondot, persze kicsit kótyagos is voltam még utána( ez este történt így nagyon nem vettem észre tünetet sem). Azt kell tudni, hogy nagyon kanyargósak a beleim és 2 hajtűkanyar van benne.Korábbi tüneteim ami miatt történt: puffadás, felfújódás,köldök alatti folyamatos bélfájdalom. A tükrözés utáni napon kezdődött a jobb oldali fájdalom, ami azóta sem múlt el. A köldök mellől indulva egészen a bordám alattig érzem, hogyy feszít és fáj tompán. Másap elmentem a háziorvoshoz mert megijedtem nehogy perforáció legyen. Megtapogatta, csináltak natív rtg-nt negatív lett, kaptam buscopant, és hogy pár nap alatt elmúlik.Telefonon egyeztettünk a beavatkozást végző orvossal ő is ezt mondta, illetve hogy nem volt egyszerű vizsgálat. De eltelt egy hét és nem múlik, kissé aggódom főleg akiket ezekkel kapcsolatban lehet olvasni. Mennyi ideig normális ez, vagy kérjek egy ultrhangot? Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Adrienn

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Ha a natív has felvétel negatív, nem kell aggódnia. Nehéz vizsgálat során nyálkahártyasérülés illetve némi hashártya vongálódás előfordul, emiatt jelentkezhet a fájdalom. Ha a fájdalom mértéke nem fokozódik, nem jelentkezik láz, hidegrázás, vérzés, akkor nincs aggodalomra ok. Gyakori, kis étkezések, testmozgás illetve probiotikum használat segíthet a mielőbbi panaszmentesség elérésében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. augusztus 19., 18:02; Megválaszolva: 2017. augusztus 22., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: