• Miért fáj a gyomorszájam és van folyamatos hányingerem napok óta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nem tudom idegi alapra lehet e helyezni a betegségeket és a rosszulléteket, mostanában elég sok zűr ért. Úgy kezdődött, hogy bő 1 héttel ezelőtt elmentem orvoshoz, mert nyomást éreztem a jobb oldalon a hasamban, a saját háziorvosom épp nem rendelt és egy másik orvos vizsgált meg, ahogy nyomkodta a hasam jobb oldalon iszonyú sugárzó szúró fájdalmam volt, elküldött egy gyors vérvételre, és mondta hétfőn menjek vissza a saját háziorvosomhoz. Így is tettem, visszamentem, elmondtam a panaszomat, a vérvétellel minden rendben volt, megvizsgált, kérdezte mennyit iszok, sajnos nagyon keveset, és mondta próbáljak meg sokat inni, ő azt diagnosztizálta, hogy lehet vesemedencegyulladás és vesehomok is. Az előző orvostól kaptam még egy sebészi beutalót is a vérvételes mellé, ha nagyon komoly lenne a dolog menjek sebészetre azonnal, mert Ő vakbélre gyanakodott. Ez volt ugye egy hete hétfőn, azóta itthon vagyok táppénzem, a hasamban mindenhol keresztül ment a szúrásos fájdalom, kezdte jobb oldalt, aztán lefelé ment a méh felé, utána viszont bal oldalon a bordámn sugárzott, az nagyon rossz érzés volt, ezek elmúltak a hét vége felé kb. szerda-csütörtökön, viszont péntek éjjel óta szúr a gyomorszájam és azóta folytonos hányingerem van, gyötör .. nincs éhségérzetem, nem tudom, mikor ehetem vagy mikor nem, nem-e kívánkozik vissza ... ez tart 3 napja, és nagyon kellemetlen, ez a sok fajta lezajló fájdalom és a jelenlegi mire utalhat?

        Dr. Plósz János válasza a hasi panaszok témában

        Jó eséllyel gyomor-bélhurutja zajlik, vagy zajlott le. Érdemes széklettenyésztést végeztetni, enni gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, lassan, nyugodtan. Folyadékot bőségesen fogyasztani valamint pre- és probiotikumot használni pár hétig. A vesekövesség igazolására hasi ultrahangos vizsgálat lenne indokolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. augusztus 07., 09:29; Megválaszolva: 2017. augusztus 14., 22:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: