• Schüssler só epekőoldásra terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 25hetes kismama vagyok, akinél a 14.héten egy ultrahang vizsgálat alkalmával találtak egy 1,5cm-es epekövet.Azóta fűszer,rost és zsírszegény diétára vagyok fogva.1hónappal ezelőtt egy táplálkozás szakértő szakember, a schüssler só (7,9,10) szedését javasolta.(3*3 tablettát vízben feloldva,3részletben elfogyasztva)Kérdésem az volna, hogy van reális esély arra,hogy ez a kő feloldódjon?Nyilván a cél ez volna illetve az, hogy görcs nélkül megússzam a terhességet.Erről szeretnék bővebben informálódni,illetve még azt megtudni hogy mit tehetek annak érdekében, hogy ez a kő feloldódjon?A babám növekedésével elmozdulhat ez a kő? Válaszát köszönöm!L.Laura

        Dr. Sebő Zsuzsanna válasza a epekő, Schüsszler sók témában

        Kedves Laura. Az epe problémákra, epekőre kétféle Schüsszler sót szoktunk javasolni. A 9 számút, ami a Natrium phosphoricum (Sch), ebből a D6- és a 10 számút, Natrium sulfuricum (Sch) szintén a D6-ost. Mindkettőből napi 4x1 tablettát kell szedni 3 napon át, majd 3 hét szünet. A három hetes szünet leteltével megint szedje 3 napig a szereket, majd ismét tartson szünetet Ez a tankönyvi ajánlás rohammentes epekőnél. A 7 számú, Magnesium phosphoricum Schüsszler só egy görcsben, görcshajlamban szükséges szer, ami Önnél szerencsére nem áll fenn, ezért ennek a szedését nem javaslom. Hogy feloldja-e az epekövet ez a kúra? Nem valószínű, de a gyulladás felléptét, a kő növekedését és szaporodását jó eséllyel megakadályozza. Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. augusztus 02., 13:07; Megválaszolva: 2017. augusztus 03., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: