• nagyfoku gázosodás mitől van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! 2017.másciusában sztoma-helyreállitó mütétet végeztek rajtam.5 nap múlva vékonybél perforatio miatt reoperáció és secectio.a mütét után két hét múlva nagyon kellemetlen tünetek jelentkeztek.nagyon füszeres dolgokat nem eszem.ezn kivül bármit eszek napközben nincsen gond, de délután 4-5 óra között olyan nagyfoku gázosodás távozik kibirhatatlan büzzel,puffadás egyéb tünet nincsen.megtartani nem tudom,mert olyan gyakori,pl.egy du.-től estig25-30 alkalom és még éjjel is.A mütétet végző orvosom szerint nem a mütéttől van, emésztési problémára gyanakodott és gasztroenterológushoz irányitott,hogy milyen gyógyszert irjanak fel. Főorvosnő véleménye:Malldigestio lehetősége miatt 3X25000E Pangrol.A gyógyszert 2 hete nem szedem, semmi nem változott, sőt már napközben is van gáz távozás.Székletem rendben, azzal semmi gond,naponta van, és az nem ilyen büdös.Tönkremegyek lassan, mert a házasságom megy rá, hiába van nyitva az ablak, a lakásból ki sem megy a büz,csak csökken.Ön mit javasolna?vagy van erre valami megoldás?

        Dr. Plósz János válasza a meteorismus témában

        A Kreon mellett érdemes megpróbálni 3-6 napig Normix használatát (2x2), majd legalább 1 hónapig probiotikum alkalmazását. A bélflóra megváltoztatása segíthet a panasz megszüntetésében. Ha nem javul, mindenképp érdemes újra vizsgálódni (hasi ultrahang esetleg CT), hogy nem maradt-e vissza valamilyen szövődmény a műtét után.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. május 25., 18:34; Megválaszolva: 2017. május 26., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: