• bél baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem.PAnaszaim kb 3 honapja kezdődtek jobb oldali alhasi fájdalommal a vakbelet kizárták nőgyógyászati vizsgálat negativ azóta a panaszaim minden naposak hol két oldalt szúrkál lent hol alhasban fáj görcsösen középen hol feljebb de valahol mindig nagyon fáj a hasam és a derekam is.Korán felkelek a görcsökre sürgető wc zesre ami reggelente lágy de minden alkalommal 1 van belőle utánna a panaszok hol jobbak hol rosszabbak étvágytalan lettem az utobbi pár napban semmihez nincs kedvem depressziós lettem néha nagyon nagy fájdalmaim vannak és a napi teendőimben is korlátoznak.Naponta többször érzem a görcsökkor a szekelesi ingert nagyon meg vagyok ilyedve es bar 25 eves vagyok telejsen biztos vagyok abban hogy rák van a belemben gasztroenterologushoz jun 6 ra kaptam ido ponot teljesen el vagyok keseredve nagyon félek.KB 2 éve ilyen tavasz tájba szoktak hasi panaszaim lenni de nem ilyen merteku es nem tart ennyi ideig sem a székletemben amugy vért nem láttam egyszer sem 3 honapja voltam nagy laboron más panaszbol kifolyolag ami teljesen rendben van.MEg őrjít ez az egész már félek a nappaloktol az emberek közelségétől és attol hogy ki neveli fel a 3 éves kislányomat.Teljesen biztos vagyok a rákban szinte bár reménykedem hogy ez is csak egy ujjabb aktuális nyavaja (nagyon hipochonder vagyok).OLvasgattam még az ibsről is a kérdésem az lenne hogy a tüneteim alapjan melyik a valószínűbb? válaszát előre is köszönöm krisztina

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A tünetek alapján nem az IBS, hanem az IBD, krónikus gyulladásos bélbetegség (Crohn betegség vagy colitis ulcerosa) merül fel bennem elsőként. A rosszindulatú folyamat vastagbéltükrözés során teljesen kizárható, ez a vizsgálat alkalmal a gyulladásos bélbetegség diagnosztizálására is.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. május 18., 07:53; Megválaszolva: 2017. május 20., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: