• Kilyukadt nyelőcső

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap voltam gyomortükrözésen. Sajnos nagyon rosszul viseltem. Nyeltem közben rengeteget és a számon vettem a levegőt. Azóta nagyon fáj a torkom. Nyelésnél főleg, olyan mintha megakadt volna benne valami, a legfurcsább hogy ez evés után kezdett el jobban fájni. Létezik, hogy megakadt az étel, vagy hogy kilyukadt a nyelőcsövem? Milyen tünetei vannak és meddig lehet így élni? Köszönöm a válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a gastroscopia témában

        A torokfájdalom nehezebb vizsgálat után gyakran előfordul. A nyelőcső komolyabb sérülése lázzal, mellkasi fájdalommal, esetleg bőr alatt megjelenő levegővel jelentkezhet. Pár napig érdemes lehet bevonószereket használni (Venter, Gaviscon), de ha nem múlik a panasz vagy erősödik a fájdalom, láz jelentkezik, akkor mindenképp forduljon orvoshoz.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. május 17., 11:05; Megválaszolva: 2017. május 18., 07:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: