• Gyomor és bélrendszeri problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr /Dr Nő Hónapok óta küzködök gyomorfájással illetve állandó reggeli hasmenéssel , amint felkelek szinte rögtön mennem kell a mosdóba ez napi 2szer fordul elő ritkán 3szor de van olyan is hogy csak ébredés után. Voltam vérvétel negatív lett a triglicerid szintem minimálisan alacsonyabb azt mondta a dr nő ez nem probléma. Volt mellkasröntgen is negatív lett, teljes hasi és gyomor ultrahangon a bal petefészekben találtak egy 23cm es cystát azon kívűl minden normális. Gasztroenterológiai lelet : Gastrooesophagealis reflux,oesophagitis nélkül , kontaminált vékonybélszindróma és fissura ani k.m.n. Normix 200 mg ot kaptam rá és kaptam doloptoct 1mg/g+20mg /g végbélkrém valamint Nitroglycerines magistqalis kúpot. Egy időre megszűntek a panaszok most viszont ismét hasmenésem van reggelente és sokat fáj a hasam alul. Székeléskor is tompa feszítő érzést érzek . Ismét kaptam normixiot de nincs változás egyenlőre. A székletemben azóta apró narancssárgás pöttyöket vettem észre illetve fekete pöttyöket . Mi lehet ez ? Lehet valami rosszindulatú daganat ? Köszönöm válaszát

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        A rosszindulatú folyamat nem valószínű. A kontaminált vékonybél szindróma visszatérhet illetve irritabilis bél szoindrómának is megfelelhetnek a panaszok.Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 27., 10:01; Megválaszolva: 2017. április 30., 15:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: