• Máj gond az alkoholtól

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Körülbelül 3 hónapig napi rendszerességgel hatalmas mennyiségű alkoholt fogyasztottam (Napi 1 liter tömény) 2 hete abbahagytam az ivást. Tegnap vérvételen riasztó adatok jöttek ki és most be vagyok pánikolva, hogy halálos értékek : GGT 798,se slanim aminotranszferaz 273, aszparat aminotranszferaz 161. összkoleszterin 7,8.

        Dr. Plósz János válasza a Máj, Alkohol, Alkoholizmus témában

        Az értékek nem halálosak, a máj igen jól regenerálódik, ha nem éri ártalom. Javaslom, kerüljön minden, májra ártalmas szert (gyógyszer, vegyszer, oldószer, alkohol), illetve használjon antioxidáns szereket, étkezzen egészségesen.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 07., 16:07; Megválaszolva: 2017. április 11., 15:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: