• Szúró alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr! 2013 óta vannak emésztőrendszeri problémáim! Az a probléma amivel orvoshoz fordultam az a hasmenés, étkezés után szinte mindig begörcsölt a hasam és hasmenésem volt. Voltam vele orvosnál és kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok valamint, hogy ez valószínűleg Ibs. Ultrahangon voltam meg különböző allergia teszteket csináltak(fehérjék,liszt mind negatív) tükrözés nem volt azt mondta a Dr.nő hogy nem indokolt.Nem tudom mennyire befolyásolja ezt a epe mert van egy kis epe problémám is, hogy az epém nem úgy adja le az epeváladékot ahogy kellene. Testsúlycsökkenés nem volt. Mostanában már nagyjából rendeződött az emésztésem ha oda figyelek mit eszek. A mostani problémám az lenne, hogy sűrűn érzek szúró fájdalmat az alhasamban, pisiléskor is mintha szúrna a hólyagomba. Van amikor elég erőteljesen szúr van amikor gyengébben, ilyenkor mintha a végbelembe is szúrna. Székletemben nincs vér, se a vizeletemben. Nőgyógyásznál is voltam kb. fél éve, hogy az lehet e a baj de ő azt mondta ez nem nőgyógyászati probléma. Testsúlyom most sem csökkent, étvágyam van. Csak kellemetlen ez az érzés. Fél éve voltam ultrahangon negatív, tumormarker vérvételen emésztőrendszeri és nőgyógyászati daganatokra volt szűrés az is negatív lett.Nem rég voltam vérvételen és ott sem volt semmi kiemelkedő a Rbc volt 5,46. Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt? IBS?Stressz? Van e okom aggodalomra?

        Dr. Plósz János válasza a alhasi szúródás témában

        A szúró fájdalom lehet urológiai, nőgyógy., de gasztroent. eredetű is. A széklet rendezettsége, a megtartott étvágy és testsúly a gyomor-bél érintettség ellen szól. Gasztroenterológiai szempontból bő folyadékfogyasztást, rendszeres intenzív testmozgást, valamint fokozatosan emelkedő mennyiségű rostbevitelt javasolnék.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 27., 11:19; Megválaszolva: 2017. március 27., 17:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: