• Székrekedés és hasmenés váltakozása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja észleltem és kezdett zavarni. Napi szinten volt hasmenésem majd székrekedésem. Mára pedig párnapig székrekedésem utána 1 este alatt minden kijön belőlem. Fájdalmaim vannak és görcsöl közben a hasam. A nagymamámnak nem rég volt polipja . Lehet nálam is ugyan ez a helyzet vagy nem kell megijedni? Mit tanácsol mit tegyek?

        Dr. Plósz János válasza a Hasmenés, Székrekedés témában

        A vastagbél-polypok nem okoznak tüneteket, ezzel nem magyarázható a panasz. Viszont az életmód rendezése (gyakori, kis étkezések, bő folyadék- és rostbevitel, rendszeres, intenzív testmozgás) illetve probiotikum pár hetes használata segíthet a javulásban.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 16., 18:48; Megválaszolva: 2017. március 21., 15:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: