• vastagbél?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Vagy fél éve érzek alhasi fajdalmat. Hébe hóba volt csak. Viszont útobbi 3 hónapba sokkal gyakoribb. Leggyakrabban jobb oldalt volt alhasi fajdalmam. Ami erős nyilalás volt.A házi orvos azt mondta vakbél gyanus. Viszont mostmár baloldali fájdalmam van.Sajgó nyilaló érzésem van, mikor elmulik akkor van mikor szintén jobb oldalt jelentkezik. De általában mostmár mindennap érzem.. De nem oylan erős hogy ne tudjak vele cselekedni.van mikor derekam is fáj sajog.Vannak végbél fájdalmaim enyhe szuró érzésem van mint ha belül nyilalna. Székletim változó kiskorom óta van mikor 5-7 naponta széklelek.van mikor 2-3 naponta rostos üditőknél többször. Amire fiygelmes lettem fehér nyák szerűség volt székletembe. Töbször de nem nagy mennyiségben. Sokszor érzek szélgörcsöket, és széklelési ingerz általában ha sokat eszek erősebb az alhasi fájdalom. Amikor nyomkodom magam általab érzek ilyen erős vastag dolgot az alhasamban es ott szokot fajdogalni nemtudom hogy az a vastag belem-e vagy mibajom lehet. Viszont mestruacionál fokkozodni szokott a végbél fájdalom volt mikor erős szuró fájdalmat éreztem.. Egy pillanatra megmozdulni se birtam. Üllő munkát végzek.. Nem szedek semmilyen fogamzás gátlót és nem is szedtem. Az útobbi 3 hónapban nagyon hideg volt a munka helyemen ami a derekamat fujta. Mestruációm 28 napnta meg jön nagyon ritka ha 1 hetet siet. Nem bő a vérzésem. 5 napra el is múlik. Általában pontos. Félek a doktoroktól hogy valami komoly problémám van. Várom válaszát

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A leírt panaszokat akár a székrekedés is okozhatja. Mindenképp érdemes sok folyadékot fogyasztani, mozogni rendszeresen, intenzíven, fokozatosan növelni a rostfogyasztást valamint pár hétig probiotikumot használni. A széklet rendezésével és a bélflóra javításával jó eséllyel megszűnhetnek a panaszok. Ha nem így lesz, akkor érdemes gasztroenterológiai irányba tovább vizsgálódni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 06., 15:03; Megválaszolva: 2017. március 07., 16:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: