• Kontaminált vékonybél szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! H2 kilégzéses tesztem eredménye lactulose folyadék tesztelésekor 4-10-10-25-40-127-165-199. Antibiotikumos kezelés után 3 hónap probiutikus kúrát javasoltak. Őszintén megvallva kicsit óckodom az antibiotikumos kúrától-kiirtani az összes baktériumot a beleimből... esetleg nincs más gyógyulási alternatívám? Valamint lehet-e kapcsolatban ez a betegség a problémás, aknés bőrömmel, ekcémára hajlamos kezemmel és az időnként nagyon erősen fellépő fejfájással, ami levertséggel, aluszékonysággal , ami szédüléssel párosul? Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a lactulose teszt témában

        Nem az össze baktérium kiirtása a cél a beleiből, hanem a túlzott mennyiségű és nem feltétlenül optimális összetételű baktériumflóra lecsökkentése-megváltoztatása a vékonybélben. A probiotikum utána való alkalmazása a kedvezőbb vastagbélflórát eredményezhet, emiatt nem kell aggódnia.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 01., 06:30; Megválaszolva: 2017. március 02., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: