• Emésztőrendszeri probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Hónapok, évek óta küzdök hasfájással. Pár éve (kb 3-4)voltam tükrözésen,alul felül, ultrahangon , vérvételen, de semmit sem találtak. Azóta folyamatosan időközönként éjszakai görcseim vannak, amik eléggé erősek. Ilyenkor általában másnap is beteg vagyok, görcsoldó tompítja a fájdalmat. Különböző helyeken vannak szúró fájdalmaim, amiket nem igazán tudok étel fogyasztáshoz kötni, megmagyarázhatatlan, múló szúrások fájdalmak vannak az alhasi részen.Egy időben valaki sérvet diagnosztizált, amit egy másik orvos megcáfolt. Az utóbbi időben havonta. kéthavonta előjön a szúrás, görcs, majd hetekre jól vagyok panasz nélkül. Mikor előjön, mindik doktorhoz megyek, viszont az ismételt ultrahang ,és vérvétel nem mutat semmit. Most a legutóbbi esetben pezsgőt fogyasztottam, és ez után jött elő az erős hasi görcs, hányás, és több napja véres a székletem.(nem másnaposságról van szó, mert csak kevés italt ittam,nem is rúgtam be). Azóta nincs hasmenésem, viszont a vér megmaradt a székletben, ami nyákos is. A vér színe élénk piros- vörös színű, nem alvadt, és nem is túl sok.a székelt mellett van inkább, nem benne. A Háziorvoshoz ma reggel mentem el, aki elküldött mintavétel vizsgálatra, és ismét vissza a gasztroenteorológiára, valószínűleg gondolom ujra meg fognak tükrözni. Viszont ameddig sorra nem kerülök eléggé ideges vagyok. Az elmondottak alapján önnek mi a véleménye, mi a lehet a bajom?

        Dr. Plósz János válasza a Hasi fájdalom témában

        A véres széklet, végbélvérzés miatt mindenképp további kivizsgálás javasolt, a hasmenés, vérzés, nyák miatt leginkább vastagbélgyulladás lehetősége merül fel.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. február 28., 09:57; Megválaszolva: 2017. március 01., 07:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: