• Bélprobléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur! Tavaly nyáron kezdodtek a tuneteim.Alhasam feldagadt es feszito erzest ereztem majd vizelesi ingerem lett es vizeles utan megkonnyebultem es le lappadt a hasam.Kesobb mar szekrekedessel es hasi panaszokkal szorito erzes egeszult ez ki.Ha nem ittam folyadekot akkor is pisiltem.Tavaly osszel rászántam magam egy ultrahangos vizsgalatra ahol mindent rendben talaltak.A szekrekedes miatt felkeresten egy gasztroenterologust aki megtukrozte a vastagbelem es a gyomrom is.Itt sem talaltak semmit.Idokozben verkepet es vizeletet csinaltattam;ahol a majertekem gpt magasabb volt az atlagnal.120egyseg.Ezzel Intektologiara mentem ahol ketszer vettek vért es javult 58ra a gptm.Kesobb ismet 78ra nott.Most ott tartok;hogy tuneteim rosszabbodtak;rendszerese hasi forrosag erzet ami miatt az egesz testem forro gyakran es izzadok.Szekletem hol hîg ;hol nem;hol elmarad hol van.-15kgos fogyásban vagyok ami aggaszto.Etvágytalansag parosul melle és hangos bélhangok.Hasi diszkomforérzés olykor görcsölés.Tanácstalan vagyok merre tovabb.Raadasul magan utan voltam gasztrosnal;de elintezett egy "psziches lehet a dologgal".Ennek lassan 4.honapja.Azt mondták a tukrozes utan;hogy negativ eredmenyem miatt ot evig nem kell megismetelni a vastagbeltukrozest.Ordogi korben vagyok. Tisztelettel Zéno

        Dr. Plósz János válasza a GPT, fogyás témában

        A 15 kg-os fogyás nem igazán utal pszichés okra, sokkal inkább valamilyen szervi eltérésre. A vastagbéltükrözést rosszindulatú folyamat tekintetében nem kell 5 évig ismételni (gyulladás kialakulhat hamarabb is). Véleményem szerint az infectológiai vonalat érdemes folytatni (elhúzódó vírusfertőzés? bélfertőzés?).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. február 20., 06:30; Megválaszolva: 2017. február 20., 18:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: