• Sigmabél műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Hónapokig tartó puffadásos panaszok után, vastagbéltükrözést követően a következő a diagnózisom: Sigma diverculitis. Számtalan, ujjbegynyi gyulladt diverticulum található a szigmabélen. 40éves nő vagyok. 2, egymást követő Normix kúra után továbbra is puffadok. UH.: extrém meteorizmus. Gastroenterológus műtétet javasol. Kérdésem: Ön javasol-e szigmabél eltávolítást?

        Dr. Plósz János válasza a diverticulosis témában

        A műtét a diverticulosist biztosan megoldja (és a második gyulladásos epizódot követően szakmailag is javasolt), a puffadáson is segíthet. A műtéten kívül probiotikum tartós használata (akár többfélét is érdemes megpróbálni), rendszeres testmozgás, valamint bő folyadék-és rostfogyasztás javíthat az állapoton.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. február 05., 19:44; Megválaszolva: 2017. február 06., 07:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: