• Menyjek magán rendelésre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jònapot. 24éves nő vagyok, az elmult 6évem igen stresszes munkával telt. Az otthon sem volt nyugodt. Kb 3éve elkezdődött hasmenés napi rendszerességgel, jobb bal oldali igen erős görcsök. Pár hete, igen gyengének érzem magam, szédülök, gombòcot érzek a torkomban, napi többször érzem azt, nem birnak el a lábaim, össze esek. A hasmenésem minden étkezés után 5-10perccel beindul. A görcsök egyre nehezebbek, egyre fájdalmasabbak. A fejem annyira fáj, hogy sokszor megkell állnom mert elszédülök. Elmentem háziorvoshoz, aki vérvételre küldött, mellékelem a vérképet. Hétfőn kell mennem füll orr gégészetre. Ma majdnem össze estem, pedig ettem ia aludtam is, a folyadék bevitelem is jo volt, felhivtam a háziorvost, azt mondta ne egyek ne igyak csak teát, széntablettát.. de ettől nem vagyok jobban, csak még gyengébben. Egy honapja voltam szemészeten, tökéletesnek találtak mindent. Kérem adjanak tanácsot, merre kihez hova lenne érdemes mennem. Válaszukat előre is köszönöm!!

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Sajnos a mellékelt lelet hozzám már nem érkezett meg, így erről nyilatkozni nem tudok. A gombócérzés általában stressz betegség (nem találunk mögötte szervi problémát). A hasi görcsök miatt érdemes gastroent. kivizsgálást végeztetni (hasi ultrahang, széklettenyésztés, gyomor- esetleg vastagbélvizsgálat). Az étkezés provokálta, évek óta meglévő hasmenés jó eséllyel irritabilis bél szindróma eredménye. Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. január 26., 15:48; Megválaszolva: 2017. január 30., 07:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: