• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Igazàból gyerekkorom óta székrekedéssel küzdöm, 3 hónappal ezelôtt kezdôdtek gondjaim elkezdtem fogyni majd vérezni székletnél és vizeletné, és aktus utàn is! Étvàgytalansàg is elôjött. Elmentem nôgyógyàszhoz kivizsgàltattam magam, ott nem talàltak semmit, de csinàltak egy ràkszûrést is és utànna tovàbb küldtek proktológiàra. Megvizsgàltak, végbéltükrözést is csinàltak, megàllapítottàk hogy végbélrepedésem van írtak fel krémet és kúpot amit még most is hasznàlok. Orvosom szàmàra hihetetlen hogy semmi féle fàjdalmam nincs. Azóta a vizeletemben nincs vér. A székletnél elsô hetekben nagyon véreztem majd abba maradt majd ismét elô jött hol jobban hol kevésbé. A proktológusom szerint a fogyàs, étvàgytalansàg, székrekedéssel nem tud mit kezdeni.(székletem egy héten 1-2-szer van de akkor is csak kevés) Közben megjött a nôgyógyàszati ràkszûrés eredménye ahol talàltak valamit, de az eredményt csak 2 hét múlva kapom meg. A proktológusom szerint ilyen sokàig nem vérezhetek székletnél a repedés miatt és ha nem múlik belgyógyàszatra küld ezt mondta 3 hónappal ezelôtt! A fogyàsnàl màr 6kg-nàl tartok! Az étvàgytalansàggal màr nincs gondom! Az lenne a kérdésem hogy a proktológusomnak nem kellett volna tovàbb küldenie valahova? Elmenjek belgyógyàszati magàn orvoshoz? Érdekelne a véleménye! Vàrom a vàlaszt! Köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a véres széklet témában

        Ha székeléskor végbéltáji fájdalma nincs, akkor nem fissura ani a lehetséges diagnózis, valószínűbb, hogy belső aranyeresség, amit a székrekedéses előzmény is sejtet. A vérzés mindenképp riasztót tünet, emiatt érdemes endoscopos vizsgálatot végeztetni. Addig is sok folyadékot fogyasztani, mozogni rendszeresen, intenzíven, valamint egyre több rostot bevinni az étkezéssel, hogy a székrekedés is megszűnjön.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. január 17., 21:57; Megválaszolva: 2017. január 19., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: