• Colitis ulcerosa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktorúr! Colitis ulcerosat diagnosztizáltak nálam 11 éve. 30 éves vagyok és 3-4 éve tünetmentes. Jelenleg 37 hetes kismama vagyok és úgy tűnik,hogy kiújult a betegségem. Van-e olyan gyógyszer, amit a terhesség utolsó hónapjában is lehet szedni, illetve amely szedése mellett nem kell elválasztani a kisbabát (lehet szoptatni). Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel! N. Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Salazopyrin EN és a Medrol terápia elkezdhető (ez utóbbi esetében nem túl magas dózissal), fenntartható. Sajnos a lokális készítmények esetén (kúpok, chlysmák) az alkalmazási előirat különösen az utolsó 2-4 hétben nem javasolja az alkalmazást. A fent említett két készítmény a szoptatás során sem okoz gondot.

        Üdvözlettel:  Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-11 17:00:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: