• Tükrözés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Folyamatosan kiújuló anopapilla-gyulladással kapcsolatban lenne kérdésem. Szeretnék a bél(végbél) utolsó 10-15 cm-éről mintát vetetni, colitis ulcerosa gyanúja miatt. Ezt proctológus is meg tudja csinálni, vagy csak gasztroenterológus? Korábban már volt teljes vastagbél-tükrözésem,mintavétellel, negatív eredménnyel. De sajnos a vizsgálat előtt kezelték kúppal a végbelet, ami adhatott negatív eredményt. ezért szeretném ezt a részt újra megnézetni. Köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a colitis ulcerosa témában

        Mind a két szakterület szóba jön mintavétel tekintetében. Ha colitis ulcerosa merül fel, ennek már rögtön a végbélnyílás fölött is észlelhetőnek kell lennie.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2015. március 13., 18:23; Megválaszolva: 2015. március 14., 19:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: