• Gyermekem gyomorproblémái

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Lányom Fallot tetralógia betegséggel született, melyet 9 hónaposan műtéttel korrigáltak, azóta tünetmentes. Azóta megfázás tünetén kívül egyéb betegsége nem volt. Ma 18 évesen gasztroenterológushoz járunk 4.hónapja hasmenéses tünetekkel. A kapott gyógyszer nem segített, hanem rontott állapotán. Közben belázasodott és kiderült(karácsonykor), hogy vakbelét kell kivenni. Akkor a sebész azt mondta, hogy Crohn-beteg, vérképe szinte végig eltért a normálistól,ami azóta normalizálódott. Lányomnak nincs ill. alig van bélflórája. Jelenleg Xalazint kap 3x2-t. Február 26-án volt a colonoscopiai vizsgálat, de gyomorcsavarodás miatt tovább küldték gyomor ct-re(április 8). A legnagyobb baj, hogy 46 kg-ról mostmár csak 37 kg, és semmi nem segít! A kérdéseim a következőek: Vigyem lányomat maszek alapon tovább, vagy bízzak az orvosban? Az orvos által felírt tápszer segíti-e a tápanyagok megkötését ill. javasol-e még valamit ami segít? A szövettan eredménye márc.27-én lesz, de addig attól félek, hogy elfogy! Nagyon kérem adjon tanácsot, mert nagyon féltem egyetlen leányom, akinek soha semmi baja nem volt 17 évig! Tisztelettel és köszönettel:Bebiák Hedvig Ha kérdése volna a segítséghez, kérem tegye fel és a havi egy ingyenes tanácson kívül is szívesen áldozok a lányomra!Még egyszer köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a Crohn-betegség témában

        A Crohn-betegség a műtéti szövettan alapján igazolható (a sebészt meg kellene kérdezni, hogy mi alapján mondta ki a diagnózist). Ha ez szövettani eredmény, akkor biztos Crohn-betegségről van szó és a Xalazin helyett más terápia jöhet szóba (budesonid). A tápszer segít a megfelelő energia és kalóriabevitelben, érdemes minél többet fogyasztani belőle. A bélflóra pótlására pre- és probiotikum tartós használata alkalmas.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2015. március 04., 00:22; Megválaszolva: 2015. március 04., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: