• Colitis ulcerosa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő / Dr. Úr. Évekkel ez előtt Colitis ulcerosat diagnosztizáltak nálam. Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy mi az, amire oda kell figyelni az étkezéseknél? Illetve úgy hallottam, hogy fontos a megfelelő fehérnemű használata is, pl tangát az ilyen betegek nem hordhatnak. Ez mennyire igaz? Előre is köszönöm Niko.

        Dr. Pászthory Erzsébet válasza a colitis ulcerosa témában

        Kedves Kérdező! A diétával kapcsolatosan azt javaslom, hogy kerülje a tejtermékeket (joghurt, kefír megkísérelhető), illetve a zsíros, fűszeres, füstölt ételféléket. Fogyasszon sok vitamint, természetes élelmiszereket. A fehérneműre vonatkozóan nem tudok javaslatot adni, ez attól függ, milyen súlyos és milyen lokalizációjú a betegség. Üdvözlettel: Dr Pászthory Erzsébet


        Dr. Pászthory Erzsébet
        gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos

        Dr. Pászthory Erzsébet

        Kérdés: 2014. július 16., 14:42; Megválaszolva: 2014. július 21., 08:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: