• Hordószerű has

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 32 éves nő vagyok. Mostanában észrevettem, hogy hordószerűre puffad a hasam. Nem lesz túl kemény. Betaserc 16 mg-os gyógyszertől lehet ez a tünet? Van refluxom, némi gyomorhurutom is. Nem eszem sok felpuffasztós ételt, nem iszom alkoholt. Mi lehet az oka? Üdvözlettel: Nóra

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Kedves Nóra!

        A Betaserc gyomorpanaszokat okozhat, emiatt javasolt étkezés közben bevenni. A haspuffadás leggyakoribb oka a levegőnyelés evés-ivás, beszéd közben. Erre csak az a megoldás, ha lassan nyugodtan végezzük ezeket a tevékenységeket és tudatosan figyelünk a levegőnyelés kerülésére. Az állandó javaslatom a gyakori, nyugodt kis étkezés, probiotikumok használata (ProGastro625, Lactív).

        Üdvözlettel:

         Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-30 09:31:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: