• Prokto colitiszem van?,vagy colitis ulcerózám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv mióta abba hagytam a medrolt teljesen szét estem lefogytam gyenge vagyok és állandóan fáradt. A biológiai kezelést nem javasolták?,de dugiban muszály be vennem 4mmg,medrolt amikor már végképp nem birom!! gyakran van ilyen ájulás rajtam fájnak a csontjaim gyenge és erőtlenné váltam.Néha nem igen vagyok képben annyira fáradt és letört vagyok Az izületeim úgy fájnak hogy bele döglök!,mostanában amit nem éreztem eddig nagy véccézés elött 3 napig kinlódom furcsa toló fájást érzek a végbél nyilástól befelé úgy a köldökömig,és nagyon fáj!,akkor múlik el amikor ugy mond végeztem a nagydolgom de szó szerint ájulásig vagyok olyan lökésekkel jön rám!. persze Pásztón a kezelő orvosom meg nyugtat? az eredményem azt mondják jók" én nem úgy érzem.kérem mondják meg mit tegyek hová forduljak hogy az állapotom ne romoljon tovább!!. Köszönettel és tisztelettel Oszkár Pásztóról.

        Dr. Plósz János válasza a colitis ulcerosa témában

        A két diagnózis ugyan azt a betegséget takarja. Az általános gyengeség lehet a betegség aktivitása miatt is, de akár a steroid terápia megvonásának következménye is (a steroid terápia felfüggesztését követően a szervezetben a szükségesnél alacsonyabb lehet a steroid-termelés, ez vezethet a tünetek megjelenéséhez). Mindenképp érdemes lenne vastagbéltükrözést végeztetni, a látott kép és a tünetek alapján a betegség aktivitását megítélni és ennek megfelelő terápiát, akár biológiai kezelést indítani.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2014. június 01., 15:36; Megválaszolva: 2014. június 01., 19:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: