• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!KB 1éve kezdődött ez a jelenség nálam ,és azóta is tart.Hát nem azt mondom hogy mindennap de olyan is előfordult már.Például ha hirtelen mozdulok sietek valahová vagy éppen kerékpározás közben elfog egy mell fájdalom ami 1-2 percen belül el is marad ha nagy levegőt veszek egy párszor.Nagyon rossz olyankor mintha nem kapnék levegőt,és olyankor azt csinálja a szervezetem mintha előtte meg ittam volna egy fél liter szénsavas italt,vagyis föl büfizem és utána semmi baj.Azt szeretném kérdezni hogy ezek a jelek utalhatnak e koszorúér betegségre válaszát köszönöm:ISTVÁN

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt István!

        Panaszai alapján inkább a gyomor és nyelőcső betegsége valószínű, amelyet refluxnak nevezünk. A gyomor - nyelőcső határán levő záróizom nem záródik rendesen és a nyelőcsőbe jutó gyomorsav szívfájdalomhoz hasonló panaszokat okoz. Szívbetegségre nem jellemző, hogy hirtelen mozdulatra alakuljon ki. Javaslom belgyógyászati vizsgálatát, ahol pár vizsgálattal megállapíthatják vagy kizárhatják ezt a lehetőséget.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-23 18:50:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 14:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: