• vastagbél gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Több hónapja tartó hasmenés miatt colonoszkopiás vizsgálat vastagbélgyulladást állapított meg. Collitisz és Chron kizárva. Többszöri híg hasmenésem volt,a tükrözés után most szorulás és hasmenés váltogatja egymást. Pentasa granulátumot kezdtem el szedni és végbélkúpot kaptam. Két napja használom. Mellette Immuránt szedek egy korábbi gyulladás miatt. Kérdésem, hogy mi okozhatja a gyulladást, és milyen étrendet kell tartanom, hogy a székletem normalizálódjon.Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a vastagbél gyulladás témában

        A colitis jelentése:vastagbélgyulladás. Tehát az endoscopos kép alapján colitise van. Ezek szerint az nem egyértelmű, hogy ez milyen típusú. Az elkezdett terápia alapján (Imuran, Pentasa) jó eséllyel mégis colitis ulcerosa ez a diagnózis. Ez esetben a kiváltó okot sajnos nem ismerjük, a széklet normalizálódása a gyulladás megszűnésétől várható. A betegség jellege miatt érdemes részletesen megbeszélni állapotát kezelőorvosával.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2013. szeptember 07., 10:17; Megválaszolva: 2013. szeptember 09., 07:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: