• Mi okozhatja a magas We értéket

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        30 évig tartó erős dohányzás elhagyását követően test súlyom 20 kg-mal megemelkedett.Kardiológiai panaszokkal találtam magam szembe.Miután a testsúlyomat sikerült vissza állítani és a rendszeres gyógyszer kezelés következtében az anginás panaszaim szinte meg szűntek.Nem így a bal bokámban jelentkező fájdalom.2004.évben epe műtéten estem át.Ezt követően a máj enzimek jelentősen meg emelkedtek.2007.évben az Alkalikus foszfatáz 523 A Gamma Gt 232 értéket mutatott.Jártam a szakorvosokat.Az ortopédiai szakrendelés szerint lúdtalp okozta fájdalom jelentkezett a bokámban.A reumatológus szerint Rheumatoid arthritis gyanúja állt fenn.Ekkor a We már 40 értéket mutatott.Alaposabb laborvizsgálat eredményeként hepatológiai szakrendelésre kerültem.Itt biliaris cirrhosist állapítottak meg.Negyedévenként kezelésre járok.Immár négy éve szedem az ursofalk gyógyszert.Jelenleg az Alkalikus foszfatáz 305 a Gamma Gt 67 értéket mutat.A We érték közben állandóan emelkedett.Jelenleg a We 73.Ezen ellent mondásra sehol nem kapok magyarázatot.Ezért fordulok Önökhöz.Mi okozhatja az egyre emelkedő We értéket.

        Dr. Pászthory Erzsébet válasza a gyorsult süllyedés témában

        Kedves Kérdező! A javuló enzim-értékek mellett emelkedő We érték jelenthet egy másik betegséget is, ezért azt javaslom, először egyeztessen az Önt gondozó hepatologus szakorvossal, illetve ha ő nem javasol kiegészítő vizsgálatokat, kérje háziorvosa segítségét. Üdvözlettel: dr Pászthory Erzsébet


        Dr. Pászthory Erzsébet
        gasztroenterológus, háziorvos és belgyógyász szakorvos

        Dr. Pászthory Erzsébet
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. augusztus 20., 09:03; Megválaszolva: 2013. augusztus 21., 08:22

        Tudjon meg többet: gyorsult süllyedés
      • Kérdések és válaszok a témakörben: