• Nyelőcsőfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Plósz János Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! Sajnos nem csak nyelőcsőszűkületet állapítottak meg, hanem nyelőcsőfekélyt is. Jól tudom, hogy a fekély szövődménye a szűkület? Azért gondolom, mert ahogy a fekély gyógyul, úgy húzódik össze a nyelőcső fala, ezzel csökkentve annak átmérőjét. Az orvos azt mondta, hogy találtak friss fekélyt ill. gyógyultat is már. Ha csak egy picivel több jele mutatkozott volna a betegségnek, akkor biztosan nem húzom el ezidáig, dehát nem gondoltam volna, hogy baj van, mivel nem éreztem gyakorlatilag semmi komolyat. Azért az megnyugtató, hogy daganatos elváltozásnak elég markáns jelei kéne hogy legyenek. Köszönettel:János

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelőcsőfekély témában

        kedves János!

        Jól gondolja, a fekély gyógyulása okozza a hegesedést. A szűkület kialakulása azonban csökkenti a savas visszacsorgást, így a panaszokat is. Mindenképp fontos az agresszív savcsökkentés, hogy a folyamat további romlását megállítsuk.

        Üdvözlettel:  Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-21 14:02:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 14:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: