• zsírmáj,emelkedett májfunkciók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Úr! 28 éves férfi vagyok,sportos testalkatú ,március 20-án egy rutin vérvételnél kiderült,hogy a májfunkcióim enyhén megvannak emelkedve:Eredmény Referencia tartomány Se vas maghatározás 33,1 ummol/L 9,o-27,07 Se koleszterin /összes/ 5,76mmol/L 3,oo-5,20 Se triglicerid 3,31 mmol/L 0,40-1,70 Se bilirubi /összes/ 42 umol/L 5-15 Se direkt bilirubin 8 umol /L 5 Se gamma-glutamil trans ) 91 U/L 10-52 Se GPT 58 U/L 5-40 Az orvosom elküldött ultrahangra,a radiológiai leletben ez állt: A máj nem nagyobb a 7-8.segment határán egy kissé szabálytalan deltoid alakú echodus terület látható /16-17X34-35 mm-es/,eygebüt szemcsés,de homgén szerkezet.Kiderült,hogy zsírmájról van szó.Az igazság az ,hogy három éve szinte minden nap munka után fogyasztok alkoholt,ez 3-4 sört jelent,vagy egy üveg bort.A 4 évvel ezelőtti labor eredményem teljesen jó volt.A orvosom azt mondta,ha abba hagyom az alkohol fogyasztást,akkor rendbe fog jönni a májam.március óta nem ittam egy kortyot sem,és iszom a máriatövis májvédő teát, a Dr Nő/Úr szerint ennyi idő alatt rendeződhettek a májfunkcióim?Érdemes lenne elmennem egy újabb vérvételre,vagy várjak még vele?Köszönöm a megtisztelő válaszát ,és a munkájához sok sikert kívánok! Üdvözlettel

        Dr. Árki Ildikó válasza a májeltérés és alkohol témában

        Tisztelt Kérdező! Érdemes lenne egy kontroll májfunkciót nézni, hogyan alakult az absztinencia hatására. Üdvözlettel


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. május 27., 22:41; Megválaszolva: 2013. május 28., 21:18

        Tudjon meg többet: májeltérés és alkohol
      • Kérdések és válaszok a témakörben: