• Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! A problémám a következő: Hasmenéssel küszködök már több mint 3 hete. Általában reggelente szokott a legintenzívebb lenni ,van hogy háromszor,négyszer is mennem kell. A székletem inkább sárgás,néha ragacsos,egyszerűen kirobban belőlem. Gyógyszerek,amiket szedtem: Klimicin(más betegség miatt),Ciprinox,ezt a háziorvos írta fel,a hasmenésemre,Normaflore,majd Lopedium,diétával egy ideig sikerült elérnem,hogy pépes állagú legyen a székletem,de 4-5 nap diéta után visszajött. Szerencsére véres még nem volt a székletem,reménykedem hogy ez talán egy jó hír is lehet,ugyanis az orvos említette a vastagbél tükrözést,de abba sosem mennék bele,mert anyukámnak is volt,és mesélt róla,meg nálunk nincs altatás. Na most a háziorvos elküldetett velem széklet mintát a laborba,annak az eredményét várom, .Ön szerint van rá esély hogy sikerül megállapítani belőle valamit? Illetve van beutalóm a gasztora,ott gondolom nem egyből tükröznek ugye? Van rá lehetőségem hogy elkerüljem ezt a vizsgálatot?

        Dr. Pászthory Erzsébet válasza a hasmenés témában

        Kedves Betegünk! Mindenképpen meg kellene várni a széklettenyésztés eredményét. Ha ezután sincs magyarázat a hasmenésre, mindenképpen érdemes konzultálni gasztroenterológus szakorvossal. Nem azzal kezdődik a dolog, hogy megtükrözik a betegeket, de ha szükséges, fogadja el! Fél-altató fájdalomcsillapító injekcióval szokás csinálni a vastagbél-vizsgálatot (ha kell), ez teljesen tolerálhatóvá teszi. Üdvözlettel: dr Pászthory Erzsébet


        Dr. Pászthory Erzsébet
        gasztroenterológus, háziorvos és belgyógyász szakorvos

        Dr. Pászthory Erzsébet
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. március 28., 14:50; Megválaszolva: 2013. április 01., 09:52

        Tudjon meg többet: hasmenés
      • Kérdések és válaszok a témakörben: