• Colluman

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!!!! Köszönöm a válaszát. Pontosan nem tudom leírni,hogy mikor fáj,mert úgy vettem észre,hogy össze-vissza fáj. Valamikor egész nap,valamikor egész éjszaka.Általában evés után kezd el fájni,de olyan is előfordult,hogy evéstől fügetlenül. Egy folyamatos fájdalomról van szó,ami mondjuk 2percig enyhébb 5 percig nagyon erős. Észrevettem,hogy,ha ülök akkor enyhébb a fájdalom. Általában 4-5 óra hosszát fáj. Mire szűnik meg?Nem tudom.Úgy szűnik meg,ahogy jött -hirtelen. Kb. 4 éve kezdődött,akkor még csak 1-2 órán át tartott. Van amikor hónapokig nem fáj,aztán egyszer csak előjön. A fájás a jobb oldalon,az utolsó bordám alatti részen jelentkezik. Köszönettel,és Tisztelettel: Kovács Tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a epebántalmak témában

        Kedves Kovács Tamás!

        A jobb bordaív alatti fájdalom általában epés eredetű. A lényegében negatív hasi UH lelet mellé egy laborvizsgálatot kellene végezni, különös tekintettel a májenzim-értékekre és az epefesték szintre. Ha ezek emelkedettek, epeelfolyási zavarra utalhatnak, de ez negatív labor mellett is fennállhat. Az epeelfolyást egy izotópos, HIDA nevű képalkotó vizsgálattal tudjuk közvetlenül vizsgálni. Ha ezt a vizsgálatot különböző terhelési próbákkal kombináljuk, fény derülthet az epeelfolyás esetleges zavarára.

        Üdvözlettel:  Dr. Plósz János  gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-21 09:05:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: