• Mire gondoljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvos! Most voltam vastagbéltükrözésen és ezt az eredményt /leletet kaptam. Vizsgálatok Vizsgálat Biopsia intestini crassi per colonoscopiam (Ez mit jelent?) Colonoscopia Polypectomia colontos per colonoscopiam (Ez mit jelent?) Ha polip eltávolítást akkor nem értem, mert az orvos azt mondta,hogy nincsen. Kétszer is megkérdeztem.Akkor pedig? Intravénás injectio Narcosis iv/im első 15' (De észnél voltam. Mindenre emlékszem) Eredmény diag. K6390 Endoscop er.: --- anamnézis: alhasi fájdalom és időnként jelentkező hasmenés Sedatio : Dormicum Lelet: A műszert a coecumba vezettük. A műszert a terminalis ileumba is felvezettük,amely épnek tűnik. A sigma nyálkahártyája hyperaemias,gyulladt. A rectum ép. Egyebekben a vizsgált szakaszon a lumen kp. tág, a nyh. ép ,a hámborítás ép. Biopszia: 1. terminalis ileum 2. coecalis regio 3. colon transversum 4. sigma 5. rectum Dg.: Colitis susp. (Ez mit takar?) Kell valami komoly bajtól félnem? Esetleg rák? Vagy ez a gyulladás mitől alakulhat ki a vastagbélben? Okairól lehet tudni valamit? És itt most nem a Colitits Ulcerosára gondolok. Arról már olvastam. Lehetnek egyéb okok is? Azok mik? Kérném válaszukat! Köszönettel!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a vastagbél vizsgálat témában

        Kedves Kérdező! 1. biopszia a bélből 2. polyp eltávolítás A colitis bélgyulladást jelent, ami lehet fertőzéses eredetű vagy "immunológiai" mechanizmusú (colitis ulcerosa).


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2013. február 16., 10:52; Megválaszolva: 2013. február 18., 09:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: