• Mitől van ennyi bélgázom és hasfájásom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kellemetlen problémával fordulok Önhöz. Kb két-három hete nagy mennyiségű, zavaró bélgáz távozik belőlem, néha kevéssé bűzős, néha viszont nagyon. Eleinte a tartós tejre gyanakodtam, annak fogyasztását akkoriban kezdtem, ezt rendesre cseréltem azóta. Előtte soha étellel problémám nem volt, se allergia, se érzékenység, sőt, nagyon ritkán vagyok beteg, még kósza hasmenést sem szoktam összeszedni. Emellett a székletem kevés, székelési ingert alig érzek, kisebb adagokban távozik csak, de nem kemény, szorulásos jellegű, nem véres, de néha apró, hártyaszerű képződményeket látok benne. Ugyanekkor kezdtem sok teljes kiőrlésű és graham terméket fogyasztani, sok gyümölcsöt, rostot. Illetve kb 2-3 hete erős, sárga váladék felköhögésével járó sinusitisem van, amivel orvoshoz nem mentem, mondván elmúlik, így önkéntelenül is sokáig lenyeltem a váladékot, nem tudtam felköhögni. Emellett puffadok is. Vettem be hashajtót, másnap kevés széklet távozott és utána 2 napig alig jelentkezett bélgázosság. Most pár napja már hasfájás is kíséri, érzem, ahogyan a gázok görcsölik a beleimet, kellemetlen, fájdalmas. Szedek Augmentin Duot a sinusitisre, javulóban van, vettem be kevés orvosi szenet a gáz megkötésére és ismét hashajtót. Az lenne a kérdésem, hogy a bélgázosság oka lehet-e a nagy mennyiségű, lenyelt váladék vagy menjek orvoshoz a panaszaimmal? Ha igen, mikor. Eleddig ilyen panaszaim sosem voltak, a családban bélbetegség nem fordul elő. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Árki Ildikó válasza a emésztési zavarok témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom, ki diagnosztizálta a sinusitist és ki írta fel az antibiotikumot erre. Leveléből úgy tűnik, mintha saját maga kezelné a saját maga által felállított kórképeket. Az antibiotikumok mellé azonban ajánlatos probiotikumokat is szedni. Azt gondolom, ideje lenne orvoshoz fordulnia problémáival. Mielőbbi állapotrendeződést kívánok!


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. február 13., 01:36; Megválaszolva: 2013. február 15., 19:58

        Tudjon meg többet: emésztési zavarok
      • Kérdések és válaszok a témakörben: