• Milyen ételt,italt lehet fogyasztani gyomorsavtúltermelésnél?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr Napok óta reggelente hánytam átlátszó habos folyadékot! A háziorvosom megállapította, hogy gyomornyálkahártyámmal van gond és írt fel qvamatel nevű gyógyszert! A kérdésem a következő: Milyen ételt és italt lehet fogyasztani hogy ne legyen káros a gyomromra?

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás témában


        Ha panasza csak néhány napja áll fenn, oka vírusos gyomorhurut lehet. Ekkor néhány napos keksz-tea diéta, bő folyadékfogyasztás a megoldás. Ha régebben fennálló tünetekről van szó, akkor mindenképp további vizsgálatokat javaslok. A gyomornyálkahártyát csak az erősen fűszeres, csípős ételek, tömény italok károsítják direkten. A szénsavas italok a szénsav okozta feszülés, a savas pH miatt károsak.
        Egyéb ételek érdemben nem befolyásolják a gyomornyálkahártyát, bár a "nehéz", zsíros húsok tovább  tartózkodnak a gyomorban, felhasi dyskomfort-érzést okozva.
         

        Dr Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-03 21:06:42; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: