• Colluman

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Nő/Úr!!!! Nemrég voltam ultrahang vizsgálaton,ahol azt közölték velem,hogy megtört a colluman.Az orvos azt mondta,hogy az epehólyaggal van valami.Gyakan ez iszonyú fájdalmakkal jár.Az orvos adott valamilyen gyógyszert,azt cholagol a neve.Ez egy fájdalomcsíllapító.Amikor fájt,bevettem,de semmit sem használt.Esetleg tudna javasolni egy jobb megoldást?

        WEBBeteg szakértő válasza a epebántalmak témában

        Tisztelt kérdező!

        Az Ön által leírt eltérés az ultrahangos képen az epehólyag nyakának megtöretése. Ezt anatómiai variánsnak tartjuk, ennek önmagában nem szabadna semmi panaszt okoznia. Esetlegesen epeelfolyási zavart okozhat, de ez sem jellemző. A cholagol egy epeelválasztást serkentő szer, nem fájdalomcsillapító. Ahhoz, hogy érdemi tanácsot tudjak adni, tudnom kellene, hogy mikor jelentkezik a fájdalom (étkezés előtt, után, éjszaka is) milyen típusú (görcsös, vagy állandó), mire szűnik, mennyi ideig tart, jár-e vele egyéb tünet is. Addig is a Buscopan nevű szert tudom ajánlani, amely görcsoldó és epeelfolyási zavarokban a simaizmok elernyesztése révén tud segíteni.

        Üdvözlettel:  Dr. Plósz János  gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-17 16:46:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: