• Betegség keresés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni, március óta vannak ájulás közeli rosszulléteim elszédülök, gyenge leszek amire pánikbetegséget állapítottak meg. Mostanában is minden nap megkűzdök ezekkel a rosszullétekkel annyi különbséggel hogy a nyelőcsövemben égést érzek és a gyomorszáj tájékon érzékeny nyomásra a hasam. Nagyon rossz mert általában a délelőttjeim így telnek és az esték lefekvés után. szeretném tudni milyen irányban induljak el mert mindenhol csak megpecsételtek azzal hogy pánikbeteg vagyok.Mostanában jelentkezett az is hogy mikor délelőtt rosszul érzem magam a szemem "káprázik" fekete foltokat látok mint mikor valakinek leesik a vércukra ( bár ez jó tartományban van ) vagy a vérnyomása. Ez utóbbi 103/63 volt a legutóbbi mérésnél a pulzus pedig 70.31 éves vagyok van egy 3 éves kislányom, akivel itthon vagyok még gyesen.Nagyon megkeseríti az életemet ez az egész hiszen alapvetően nem egy lusta bezárkózó típus vagyok, van egy hétvégi kertünk ahol sokat kint vagyunk. Nagyon gyengének érzem magam a másodikon lakok és csak pihenővel tudok feljönni az emeletre.Kérem segítsen milyen irányban induljak el. Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező!

        A nyelőcső-égés és a felhasi panaszok hátterében állhat reflux-betegség, de ez a többi tünetet nem magyarázza. A gyengeséget, ájulásérzést okozhatja alacsony vérnyomásérték (bő folyadékfogyasztás mellett emelkedhet), pajzsmirigy vagy egyéb hormonális eltérés, de akár vérszegénység is. Ezért savcsökkentő kezelést és vérvizsgálatot javasolnék (vérkép, hormonértékek).

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-12 09:21:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: