• Vastagbél görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sokszor fájnak a beleim, görcsösek, sok a gáz bennük ez nyomja gondolom a hólyagot é spisilési ingerem van, de csak kevés jön ki, ha "elmennek" a gázok akkor jobb. Jó Anyám stómás lett a végén, én is voltam már 4-szer vastagbél tükrözésen, eddig hála Istennek nincs baj, de mégis bántanak ezek a görcsök gázos fájdalmak,módosítom a vacsora idejét is, 5 óra után nem eszem, de mégis előjönnek ezek.Jó lenne gáz nélkül élni.Köszönöm, és a válaszuikat várom.Üdvözlettel:józan.

        Dr. Plósz János válasza a haspuffadás, gázos belek témában

        A fokozott gázképződés a károsodott bélflóra következménye lehet. javaslom használjon legyalább 1 hónapig pre- és probiotikumot, egyen gyakran, egyszerre keveset és mozogjon rendszeres (egyszerre annyit, amennyi jólesik). Gyógyszeresen a Duspatalin tabletta szedése segíthet. Ha a vastagbél-vizsgálat 5 évnél régebben volt, azt is érdemes megismételni, a vizelési panaszok miatt pedig urológus felkeresése javasolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. szeptember 21., 19:55; Megválaszolva: 2012. szeptember 23., 16:28

        Tudjon meg többet: haspuffadás, gázos belek
      • Kérdések és válaszok a témakörben: