• Borda alatti bal oldali hasi fájdalom - Hogyan kezelhető?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. egy hónapja tompa fájdalmat érzek (egyfolytában) a hasam bal szélén. Székletem megváltozott, naponta kétszer is mennem kell wc-re, nincs hasmenésem sem székrekedésem, de wc-zés után kicsit enyhül a fájdalom. Korábban refluxot diagnosztizáltak nálam, de akkor is csak a sok böfögés miatt. Visszajövő gyomorsavam nincs, a gyomortükrözés egy éve a nyelőcsövem gyulladását mutatta ki, a hasi ultrahang pedig azt, hogy horog alakú gyomrom van. Azóta is sokat büfögök, ami bal oldal irányában történő fordulással ki tudok erőltetni, mert zavar hogy ott van a levegő. Ettől a bal oldali fájdalomtól megijedtem, mert nem tudom az a gyomorszájam, vagy a vastagbelem ami fáj. Újabban többet kávézom, ez válthatta ki ezt a fájdalmat, vagy komolyabb bajom lehet?

        WEBBeteg szakértő válasza a bal borda alatti fájdalom témában

        Mind a reflux, mind a funkcionális problémából eredő hasi fájdalom leggyakoribb oka a stressz és a rendszertelen táplálkozás. Első lépésben legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségben. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket, szénsavas italokat. Csökkentse a kávéfogyasztást és alkalmazzon probiotikus kúrát. A napi rendszeres mozgás is nagyon jó hatással lesz a rendes funkció visszatérésében. Amennyiben ez a változtatás nem elégséges keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2012. június 15., 20:00; Megválaszolva: 2012. június 17., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: