• Normális a sárga széklet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        21 éves egyetemista vagyok, és egy jó ideje sárga a székletem, ha jobban bele gondolok, úgy 2 éve. Ritkán emlékszem vissza, hogy közben normális barna lett volna. Nemrég akadtam bele néhány cikkbe a neten, és akkor világosultam meg, hogy ez nem feltétlenül elhanyagolható. Az is furcsa számomra, hogy nem minden nap járok WC-re, hanem inkább minden 2-3 nap. Amikor ideges leszek is, hirtelen WC-re kell mennem, de olyankor is sárga a székletem. Gyanús számomra, hogy a torna, és bő étkezés ellenére sem gyarapodik a súlyom, fogyni viszont nagyon könnyen tudok. Most 77 kiló lehetek. Olvastam az máj-epehólyag tisztítási kúráról, most azt akarom elvégezni, és remélem nem lesz eredménytelen.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a sárga széklet témában

        Egyáltalán nem biztos, hogy a sárgás széklet betegségre utal, különösen, ha más panasza nincs. Ha biztos akar lenni abban, hogy nincs gond, érdemes laborvizsgálatot és hasi UH-ot kérni.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. május 13., 12:13; Megválaszolva: 2012. május 14., 10:50

        Tudjon meg többet: sárga széklet
      • Kérdések és válaszok a témakörben: