• Hasfali sérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hatalmas hasfali sérvem van aminek a mütétje súlyproblémám miatt eddig elmaradt.A problémám az hogy ma reggelre a székletem véres volt fájdalmam nem nagyobb mint általában szokott lenni,de ideges vagyok ez miatt ,hogy nem zárodhatott-e ki véletlen. Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi sérv témában

        Tisztelt Kérdező!

        Véres székletet a hasfali sérv kizáródása is okozhat, de ez esetben erős fájdalom is jelentkezik, illetve jellemző a szelek távozásának hiánya (ileus-bélhűdés). Nagy sérvkapuval rendelkező sérvek ritkán záródnak ki, ez a szövődmény általában kis méretű sérveknél jelentkezik. 
        A véres széklet oka aranyeresség, diverticulitis esetleg vastagbélrák lehet. Mindenképp javasolt vastagbél-tükrözéses vizsgálat, a vérzés okát tisztázandó.

        Tisztelettel,  Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-12 08:59:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: