• Hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő.A 10 éves lányomnál az utóbbi időben gyakran lép fel hányinger,eddig ezt még nem követte hányás.A minap éjszaka kelt fel arra hogy hányingere van.Egyébként jó étvágyú jól fejlett gyerek.Azt hozzáteszem hogy 4 éves kora óta tejcukor érzékeny de hányingere sosem volt e miatt a a betegség miatt inkább csak hasfájása és szélgörcsei.A hányinger amilyen hirtelen jön olyan hirtelen el is múlik.A gyümölcs kivételével mindent megeszik tehát nincs gond az étvágyával.Tavaly nézték meg a gasztroenterológián hogy nincs e lisztérzékenysége de negatív lett az eredmény.Ön szerinte mi lehet a baj,beteg a kislányom?Válaszát előre is köszönöm.Judit

        Dr. Balogh Andrea válasza a hányinger témában

        Kedves Judit! Kislányánál, hogy mi áll a hányinger hátterében jelenleg nem tudom megmondani csak azt tudom, hogy milyen szálakat lenne érdemes felgöngyölíteni, hogy elérjünk a megoldáshoz. Én mindenek előtt csináltatnék egy laborvizsgálatot többek között az általános vérkép és gyulladásos paraméterek mellett egy vese- és májfunkciós vizsgálatot és egy Helicobacter vizsgálatot is- ez egy olyan baktérium amely a gyomorban szeret előszeretettel előfordulni, nem gondolom, hogy ez lenne kislányának, de kizárnám azért- illetve egy vizeletvizsgálatot is néznék. Emellett 3x-i széklettenyésztést és törlést küldenék különféle kórokozókra- baktérium, vírus, gomba, féregpete protozoon, mert ezek is okozhatnak ilyen tüneteket illetve szükség esetén hasi ultrahang vizsgálatot végeztetnék. Nyilván az eredmények birtokában már tovább lehet lépni. Nem tudom mi okozza hányingert, de ezen a nyomon elindulva már ki lehet deríteni. Lehet egy banális fertőzés az oka, de ugyanúgy lehetnek pszichés tényezők is a háttérben érdemes ezeken végigmenni. Remélem a végére tudnak járni! Mielőbbi gyógyulást!!! Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász


        Kérdés: 2011. december 08., 11:09; Megválaszolva: 2011. december 11., 19:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: