• Epe, máj, gyomor....???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Azt szeretném megtudni, hogy az alábbi tünetek alapján mire lehet gyanakodni: Jobb oldalon, fent a hasamban, és középtájékon (gyomor körül) fájdalomérzet, ami néha erőteljesebb, néha kevésbé érzem. Felkelést követően mindig jobb, enyhébb. Korábban soha nem böfögtem, most kb 2 hete intenzívebb, nagy ritkán savas felböfögést tapasztalok. Nem kapcsolódik közvetlenül az étkezésekhez sem a böfögés, sem a hasi fájdalom. Láz, hányás, hányinger nincs. 3-4 héttel ezelőtt lehetett valami gyomorrontás nálam, mert 4-5 napig tartó hasmenésem volt, rázott a hideg, csak főtt krumplit, reszelt almát, kekszet ettem, és nagyon nehezen jöttem helyre. Most már nincs hasmenésem, székletem és vizeletem rendben van, de ekkortájt iszonyatosan sokat ittam, 4-5 liter vizet! Azt hittem, hogy cukorbeteg lettem, ezért megnézettem a cukromat, de 5,5 volt éhgyomorra. A fenti tünetek azóta is fenn állnak, kicsit levert vagyok. Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a háttérben? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a haspuffadás témában

        A fertőzéses gyomor-bélhurut után maradhatott vissza krónikus gyomorhurut vagy akár un. funkcionali bélbetegség (megváltozott motilitás, a bélbeidegzés megváltozása). Mindenképp javasolnék egy labor és hasu UH vizsgálatot valamint széklettenyésztés elvégzését. Addig is a gyakori, rendszeres, kis étkezések, a levegőnyelés tudatos kerülése valamint diéta (ennek óvatos, fokozatos bővítése) tanácsolható.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. december 03., 11:07; Megválaszolva: 2011. december 06., 07:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó