• kisgyermek hasmenése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A kisfiam nemrégiben beteg volt: láz, orrfolyás, tüsszögés, amire Eritrotrop antibiotikumot kaptunk, amitől erőteljes hasmenése lett. Adtam neki normaflore-t, de nem használt, így vettem bonolac pro-kid-et, de sajnos ez sem vált be. Már nem adom neki az antibiotikumot, mert elfogyott az előírt adag, már nem lázas, nem folyik az orra, de továbbra is van hasmenése a pro-kid ellenére is. Már 13 napja van hasmenése. Először az antibiotikum adásakor jelentkezett, ettől a gyógyszertől már pici korában iis volt neki, de anno amikor befejeződött a "kúra", akkor a hasmenés is abbamaradt. Most viszont továbbra is fennáll, igaz már egy fokkal sűrűbb, mint legelőször, de ez még mindig a hasmenés kategóriája. A gyakorisága vagy mindennap 1-2, vagy egy két nap egyáltalán nincs széklet, de ekkor hasmenés szagú bélgázok vannak, és utána nap ismét jelentkezik a hasmenés. Egyébként enni eszik, iszik is, sőt mostanában rengeteget iszik, elalvás előtt kb. 4,5 dl-t, ami vagy tápszer+víz, vagy csak víz. Egyébként változó időpontokban jelentkezik a hasmenés, így azt sem tudom mondani, hogy na akkor biztos ettől vagy attól van, mert van, hogy reggeli után, van, hogy ebéd után, van, hogy vacsora után. Arra gondoltam, hogy még megpróbálom az enterol nevű probiotikumot. Ön szerint mit tegyek, és mitől lehet ez a hasmenés? köszönettel: Szabina

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hasmenés témában

        Kedves Szabina! A probiotikum adását folytassa, nem elég egy kúra, hosszabban kell adni, adjon Lactiv Babyt. A hosszú ideig tartó hasmenés miatt a kicsi bélrendszeres károsodott, kialakulhatott átmeneti tejcukor-érzékenység emiatt, ezért laktózmentes tápszert adjon a babának! Ha így sincs javulás, gasztroenterológiai kivizsgálás szükséges,


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 30., 22:40; Megválaszolva: 2011. december 01., 11:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó