• Kezelési lehetőség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 9 éve tartó refluxbetegségem miatt másodszorra tükröztettem meg magam tegnap. Az eredmény szerint kis hiatus hernia és a gyomorszájnál lévő izom elégtelen záródása a felelős a problémáimért. Szövettant vettek, ennek eredményéről még nem tudok. Kérdésem az lenne, hogy hallottam már a záróizom műtétes kezeléséről, érdeklődnék hogy a műtét milyen körülmények között zajlik (endoszkópos?), valamint a műtét sikeressége 100%-os? Nagyon zavar a betegségem, nem tudok társasági életet élni, mivel ráadásul laktózérzékeny is vagyok. A diéták miatt mindig itthon főzök. Ráadásul még fiatal vagyok ahhoz, hogy egész életemben gyógyszert szedjek. Ön mit javasol? Esetleg a záróizom edzhető valahogyan? A kismértékű rekeszizomsérvet kell kezelni? Köszönettel N.

        Dr. Plósz János válasza a rekeszsérv témában

        Az antireflux műtét szóba jöhet, mint kezelési mód. sajnos 100%os sikerességet semmi sem tud garantálni. Előtte részletes kivizsgálás (nyelőcső-manometria, 24 órás pH mérés) szükséges. A műtét megoldható laparoscoposan. A rekeszsérv egy ülésben való megoldása is segít a reflux megszűnésében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. november 29., 10:11; Megválaszolva: 2011. november 30., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: